Combineren Manuele Therapievormen maakt behandeling succesvol

Geplaatst op 02-11-2011

Sinds de start van de praktijk behandel ik met succes mensen met problemen in hun bewegingsapparaat (nek, schouders, rug, armen en benen), met pijn, met slecht functionerende organen en alle aan stress gerelateerde klachten. Het geheim van dit succes ligt in het binnen één behandeling combineren van een aantal Manuele Therapievormen, eventueel aangevuld met Medical Taping.

Met deze werkwijze worden de technieken van de Westerse medische zienswijze doeltreffend gecombineerd met de Chinese Geneeskunde. Van de toegepaste therapievormen is de Klassieke massage een van de bekendste massagevormen. Deze therapievorm wordt ingezet bij problemen in het bewegingsapparaat, bij pijn en alle aan stress gerelateerde klachten.

Bindweefselmassge is een pittige behandelmethode waarbij met speciale technieken het onderhuids bindweefsel wordt geprikkeld. Hierdoor wordt de wisselwerking tussen het zenuwstelsel, de inwendige organen en de weefsels aan het lichaamsoppervlak beïnvloed.

Segmentale Massagetherapie is een manuele therapievorm die zich richt op de behandeling van slecht functionerende organen. Bij Segmentale massagetherapie wordt gebruik gemaakt van de wetenschap dat het menselijk lichaam is opgebouwd in segmenten (men kan dit vergelijken met de verdiepingen van een flatgebouw). Deze wetenschap is één van de pijlers van onze Westerse medische wetenschap.

Shiatsu vindt haar oorsprong in de Chinese geneeskunde. Letterlijk vertaald betekent Shiatsu "vingerdruk". Bij Shiatsu wordt met behulp van duimen, vingers en handpalmen druk op het lichaam uitgeoefend om zo uiteenlopende stoornissen en aandoeningen te verhelpen.

Voetreflexologie gaat uit van de theorie dat het lichaam door middel van rasterlijnen in tien verticale en drie horizontale lichaamszones wordt ingedeeld. In dit rasterwerk hebben alle organen, de wervelkolom, gewrichten, spieren, het lymfatisch- en het hormonale stelsel een vaste plaats. Wanneer dit rasterwerk volgens de principes van een spiegelreflexcamera op de voeten wordt geprojecteerd, worden de reflexzones van de voet zichtbaar. Deze reflexzones zijn met uiteenlopende manuele technieken te beïnvloeden.

Medical Taping is “de omgekeerde wereld” van sporttape. Bij een behandeling met Medical Tape wordt het lichaamseigen herstelproces geactiveerd waardoor het lichaam sneller herstelt van opgelopen letsel.

Tijdens het opstellen van een behandelplan combineer ik “ de pareltjes” uit de hiervoor genoemde therapievormen tot een werkvorm waarvan de praktijk uitwijst dat ze erg effectief is. Heeft u last van uw nek, schouders of rug? Of kampt u met stressgerelateerde klachten, (chronische) pijn of slecht functionerende organen. Neem dan contact met me op voor het maken van een afspraak. We gaan dan aan de slag om uw klachten te verminderen.