Basistraining Hartcoherentie - groepstraining

PARAMEDIC organiseert meerdere keren per jaar een eendaagse Basistraining Hartcoherentie. De Basistraining is een groepstraining met maximaal 6 deelnemers. Tijdens deze training leert u de basistechnieken waarmee u stress en de daarbij behorende emoties - ontstaan door mentaal, fysiek en/of emotioneel ongemak - beter leert managen en uw veerkracht weer opbouwen.

De laatste tijd is er in de media veel aandacht besteed aan het feit dat uit onderzoek van het CBS is gebleken dat voor het eerst meer mensen niet in staat zijn om te werken door psychische problemen dan door fysieke problemen. In januari van 2015 waren bijna 823.000 mensen arbeidsongeschikt. Ruim 415.000 van hen zaten thuis met (fysieke) stressgerelateerde klachten, overspannenheid, een burn-out, depressie, een psychologische aandoening of een gedragsstoornis.

Volgens de inspectie is de oorzaak van deze trend onder andere te vinden in een (te) hoge werkdruk en het feit dat veel werknemers een tijdelijk contract hebben. De onzekerheid over hun toekomst speelt deze groep meer dan eens parten. Ook de druk van het combineren van werk en privé en het aangaan en nakomen van sociale verplichtingen zorgt bij menigeen voor de nodige spanning.

Behalve dat komen werknemers met een publieke taak steeds vaker in aanraking met agressie. Tijdens hun werk worden ze regelmatig geconfronteerd met bedreigingen en intimidatie. Volgens onderzoek krijgen jaarlijks twee van de drie werknemers te maken met ongewenst gedrag en zelfs een kwart met fysiek geweld.

Door deze vormen van stress verliest u op den duur uw veerkracht. Uw energievoorraad raakt uitgeput en u laadt niet voldoende meer op. Door de technieken die in de eendaagse Basistraining Hartcoherentie aan bod komen, leert u zowel grip op stress en emoties te krijgen als uw veerkracht en energieniveau weer op te bouwen.

De volgende onderwerpen komen tijdens de Basistraining aan bod:

 1. Wat is Hartcoherentie en hoe kan het dat het werkt.
 2. Beginmeting van uw eigen fysiologische staat van zijn (harmonisch of chaotisch hartritmepatroon)
 3. Het aanleren van diverse technieken:
  • Hoe bereik ik Hartcoherentie
  • Aardings- en ademhalingsoefeningen
  • Hoe ga ik beter om met lastige situaties en (heftige) emoties
 4. Het opsporen van stressbronnen en stressvolle emoties
 5. Het emotielandschap
 6. Het GROK-spel. GROK is een kaartspel dat woorden geeft aan gevoelens en behoeften. Het is gebaseerd op de Geweldloze Communicatie ontwikkeld door Marshall Rosenberg.


Er wordt getraind in kleine groepen (maximaal 6 personen) waardoor er veel ruimte is voor ieder individu. Er wordt volop praktisch met bio-feedback apparatuur geoefend en we gaan met elkaar in gesprek over ervaringen.

De Basistraining Hartcoherentie kent een vervolg. Veertien dagen tot drie weken na de Basistraining kunt u deelnemen aan de eendaagse Verdiepingsdag. Wat tijdens deze training aan bod komt leest u onder Verdiepingsdag Hartcoherentie.


Geplande trainingsdata
De onderstaande Basistrainingen worden exclusief voor artsen en therapeuten in de (complementaire) gezondheidszorg georganiseerd.

zaterdag 6 februari 2017 zaterdag 12 maart 2017
PARAMEDIC Theo Meijer Sport
Popkenweg 1 Plantageweg 6
9472 ZN  Zuidlaren 3833 AZ  Leusden


Mocht u op  een van deze trainingsdagen verhinderd zijn, houdt u dan de site in de gaten. Er worden met enige regelmaat trainingen gegeven.

Sluitingsdatum inschrijving
Voor de training van 6 februari a.s. kunt u zich tot uiterlijk 29 januari a.s. aanmelden. De inschrijving voor de trainingsdag in Leusden sluit op 4 maart a.s.

Tijden
10.00 – 17.00 uur.

Deelnamekosten
€ 325,- (inclusief uitgebreide lunch en digitale trainingsmap). Bij directe inschrijving voor zowel de Basistraining als de Verdiepingsdag Hartcoherentie krijgt u op de Verdiepingsdag een aantrekkelijke korting. U betaalt dan voor de Basistraining € 325,- en voor de Verdiepingsdag € 275,- in plaats van € 325,-. Genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Aantal deelnemers
De training vindt doorgang bij een deelname van minimaal 4 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 6 deelnemers.


Wilt u zich aanmelden voor de Basistraining Hartcoherentie of maakt u gebruik van het aantrekkelijk aanbod en meldt u zich aan voor zowel de Basistraining als de Verdiepingsdag? Neem dan contact met me op, ik stuur u dan zo spoeding mogelijk het aanmeldingsformulier.